sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Reippailua

Olen heittänyt itselleni uuden haasteen: kävellä töihin ja takaisin aina kun se on sään puolesta mahdollista. En aio lähteä veren maku suussa kiusaamaan itseäni -20 c pakkaseen tai jäätävään vesisateeseen. Normi harmaa päivä sen sijaan käy erinomaisesti. Selkä ei ole enää kipeytynyt niin helposti ja nyt ainoa kipupaikka ovat kävelyiden aikana jalkapohjat. Toivon kivun hellittävän, kun kilometrejä kertyy ja kiloja putoaa. Matka on kuitenkin suhteellisen lyhyt (noin 2,5 kilomeriä) ja se taittuu normivauhdilla puolessa tunnissa. Edestakaisessa matkassa mulla kuluu laskurin mukaan noin 260 kaloria. 

Reitistä melkein puolet menee joen rantaa pitkin, joten maisemat ovat kivat ja reitiltä löytyy myös hienoja vanhoja taloja yms silmäniloa. Vapaudenkatu (toinen pitempi pätkä) taasen on mennessä loivaa alamäkeä ja tullessa taasen ylämäkeä. Poikkean usein kaupassa kotimatkalla Vapauden kadun juurella, joten kauppakassien kanssa tulee pientä extratreeniä. 

Talvireippailuja varten ostin ensimmäistä kertaa aikuisiällä toppahousut! Siis toppahousut! :D En kuvitellut ikinä pukevani moisia ylleni, mutta ovat kyllä osoittautuneet melkoisen hyödyllisiksi näillä viileämmillä ilmoilla. 

Tässä eilinen työmatkakävelyeleganssini työpaikan peilin kautta kuvattuna:


Lenkkarit vähän kastuivat eilisellä vesikelillä, mutta mieluummin niillä kuin kumisaappailla. Tänään koittaa uudet reippailut, kun menen illalla muutamaksi tunniksi töihin. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti