tiistai 18. helmikuuta 2014

Afrikkalainen tanssi

Tein eilen uuden aluevaltauksen liikunnan saralla. Mentiin äidin kanssa Västertorpin uinti -ja liikuntakeskukseen tutustumaan afrikkalaiseen tanssituntiin. 

Jo alkulämmittelyssä pääsi hyvin mukaan rytmiin. Liikkeet olivat helppoja ja  rytmi oli melko rauhallinen. Paljon polvennostoja, painonsiirtoja ja käsillä erilaisia juttuja. Hiki oli kyllä taattu jo ensimmäisten biisien jälkeen. 

Vähän ennen puoliväliä ryhmä jaettiin kahteen osaan, jotka ottivat oman "soikion" haltuun.  Soikioiden välinen pitkäsivu tehtiin jonoissa vaihtuvaa liikettä ja sitten aina juostiin jonon perään. Ohjaaja vaihtoi liikettä muutaman minuutin välein. Taukoja ei siis juurikaan tullut syke pysyi koholla koko ajan. 

Lopputunnista palattiin riveihin ja tehtiin vielä noin viisi biisiä samoja helppoja kuvioita mitä alussakin. Lopussa oli lyhyt venyttely. 


http://www.tradicionviva.fi/info/28#afrikkalainen

Tunti muistutti todella paljon Zumbaa, mutta liikkeet olivat yksinkertaisempia ja rytmit rauhallisempia. Afrikkalaisessa tanssissa korostettiin sitä, että jokainen tekee liikkeet omaan tapaansa. Niinhän sen pitäisi Zumbassakin mennä, mutta musta on uusilla zumbatunneilla tuntunut, että ohjaaja on siellä edessä näyttämässä, että miten hyvin hän ne liikkeet osaa eikä suinkaan selitä liikkeitä tarpeeksi hyvin. Tässä eilisessä oli kaikki kohdallaan ja hiki virtasi ja henkeä sai hädin tuskin tunnin lopussa. Hyvä treeni siis! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti