keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Kevennetty pulled pork

Mieleni oli tehnyt jo pitkään tehdä ylikypsää possua, kun niin täydellistä sain elokuussa ystäväni Iran häissä. Netti on pullollaan reseptejä, joissa kastikkeet ovat pääosassa. Halusin kuitenkin välttää turhia kaloreita, koska liha itsessään on jo melko runsaskalorista. Lihan kanssa tulee siis joka tapauksessa muistaa kohtuus. Tässäpä omenaista pulled porkia jogurtticoleslaw:n ja rucolan kera.



Possu:

Pala kassleria/kylkeä/lapaa (itse käytin kylkeä, kun oli tarjouksessa)
Chiliä
Suolaa
Mustapippuria

Ensin hieroin mausteet lihan pintaan ja annoin levätä huoneenlämmössä noin tunnin. Sitten pala uuniin 250 asteeseen puoleksi tunniksi, jonka jälkeen kääräisy folioon ja 125 asteessa 4 tuntia lisää. Tässä kohtaa tsekkasin haarukoilla, että liha on ylikypsää ja nyhdin sen pieneksi haarukoilla. 

Kastike:

1 iso omena
1 sipuli
Valkosipulia
Suolaa
Mustapippuria
Chiliä

Kuullota pilkottu sipuli pannulla ja annan karamellisoitua hetki. Keitä omenanpaloja vesitilkassa kunnes ovat pehmeitä. Sekoita keskenään ja mausta. Sotke lihan joukkoon. 

Jogurtti-coleslaw:

Muutama porkkana
Pala valkokaalia
3-4 ruokalusikallista maustamatonta jogurttia (itse käytin 2% kreikkalaista)
Suolaa
Mustapippuria

Raasta porkkanat ja kaali. Sekoita joukkoon jogurtti ja mausteet. ¨


Nam nam! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti