lauantai 8. helmikuuta 2014

Ihana lauantai

Tämä päivä alkoi hyvin. Liikuntaa tuli jo aamulla "luistellessa" bussipysäkille ja siellä ehdin tehdä sarjan kyykkyjä, ennen kuin bussi saapui kerrankin ajoissa paikalle. Kävellessäni torilta töihin (1 km), mietin, että tästä on tultava hyvä päivä. Olin oikeassa.

Starttivihkonen oli kehoittanut sopimaan liikuntatreffit tälle viikolle. Niinpä olimme sopineet ystäväni Lauran kanssa, että tänään menemme uimaan ja sitten teen ruokaa mun luona.

Oi että, kun tuli uinnista hyvä mieli ja edelleen semirapakuntoiseksi pysyin kohtalaisen hyvin superurheilija-Lauran perässä. ;) Uitiin kilometri ja viimeinen 100 metriä vedettiin täysillä, jotta saatiin intervallista kaikki hyöty irti. Laura on kyllä mainio treenikaveri, kun osaa samanaikaisesti tsempata ja neuvoa rakentavasti. :) Kyllä tuli posket punaisiksi ja treenin jälkeen jalat tärisivät. Porealtaassa ja saunassa oli ihana rentoutua lopuksi.

Olin jo aiemmin suunnitellut, että teen ruuaksi Treenaajan lihapullia, tomaattikastiketta ja lämpimiä vihanneksia. Ruoka tekeytyi tosi nopeasti ja ylitti kaikki mun odotukset! Etenkin tomaattikastike oli ihan törkeän hyvää ja kynttilänvalossa hyvässä seurassa syötynä ateria oli tosi onnistunut.


Treenaajan lihapullat (pienempi annos)

400g jauhelihaa (rasvaa alle 10%)
½ purkkia maitorahkaa
½ pussia sipulikeittoaineksia
1 muna
Alkuperäiseen reseptiin tulee myös fetaa, mutta musta siitä tulee vaan turhia kaloreita. 

Aineet sekaisin ja uuniin 200 c n. 15 minuuttia.

Tuli ihan törkeän hyviä, ilmavia ja maukkaita!

Chilitomaattikastike

1 purkki chilimaustettua paseerattua tomaattia
1 iso sipuli
Ripaus sokeria
Loraus valkoviinietikkaa
1 ruokalusikallinen oliiviöljyä
Mustapippuria myllystä

Pilko sipulit ja freesaa ne oliiviöljyssä. Kun sipuli on muhinut hetken, ripottele päälle vähän sokeria ja lorauta valkoviinietikkaa. Keitä hetki kasaan ja lisää tomaattimurska. Rouhi päälle mustapippuria ja anna hautua miedolla lämmöllä.





Njam! Olipa ihanaa ruokaa, ihana treeni, ihana Laura, ihana lauantai! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti