torstai 6. helmikuuta 2014

Kasvista lautaselle

Mulla on nyt ainoa sellainen isompi haaste ollut se, että en kyllä saa syötyä kasviksia välttämättä sitä puolta kiloa päivässä. Jos teen kotona ruokaa, niin tuntuu työläältä tehdä joka kerta se perus tomaatti-kurkku-salaatti, joka ei nyt kovin edes makuhermoja hivele. Niinpä tulinkin siihen tulokseen, että mun pitää alkaa syömään enemmän kasvisruokaa. Se kannatti, koska eilinenkin ateria oli maultaan paras, mitä olen hetkeen syönyt.


Tulin siihen tulokseen, että kiireisiin päiviin Pirkan kasvispihvit ovat ihan hyvä eines. Niissä on montaa eri vihannesta ja peruna tulee vasta inchin puolivälissä. Toki lisäaineitakin on lisätty, mutta on niitä huonompiakin vaihtoehtoja. Kahdessa pihvissä on kaloreita reilu 100, joten kevyttä tavaraa ovat.

Ravintosisältö/ 100 g
Energiaa446 kJ (106 kcal)
Proteiinia6.4 g
Hiilihydraatteja10.0 g
Rasvaa4.5 g
Kuitua2.9 g
Natriumia0.40 g
Ravintosisältökin on minusta varsin kohdallaan, kun hiilareita ei ole tuon enempää ja paketin tarkempi tutkiskelu osoittaa, että rasvasta vain 0,2g on tyydyttynyttä rasvaa. 

Jos näitä verrataan työmäärään, rakenteen hankaluuteen ja kaikkien ainesosien hintaan, tämä on mielestäni hyvä valinta arkipöytään silloin tällöin. Tulipa puolustuspuhe einekselle, mutta niitä kokonaisuutena vähän liikaa parjataan, kun sieltä löytyy näitä terveellisempiäkin vaihtoehtoja. 

Pihvien kanssa nautin bataattiranskalaisia, uunitomaattia ja chilikermaviilidippiä. 

Bataattiranskalaiset

1 iso bataatti
Oliiviöljyä (itse käytin sitruunaista, tuli kiva aromi)
Merisuolaa

Kuori bataatti ja leikkaa tikuiksi. Laita ne kulhoon, jonne lorautat öljyä ja rouhit suolaa. Sekoita. Paistetaan uunissa n. 20-30 minuuttia 200 asteessa riippuen uunin tehokkuudesta. 

Puolikkaat tomaatit työnsin uuniin sellaisenaan ranejen kanssa. 

Chilikermaviilidippi

1 prk kermaviiliä (itse käytin kevytversiota)
Chilijauhetta
Paprikajauhetta
Pippuria myllystä
Suolaa

Kaikki sekaisin. 

Nauti! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti