keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Ihana talvipäivä

Tässä vaiheessa talvi tarjoilee parastaan; se on loppumassa! Aurinko on tullut taas esiin avaruuden syövereistä ja se alkaa jo pikkuhiljaa lämmittääkin!

Mulla on nyt kolme vapaapäivää putkeen. Aion omistaa ne liikunnalle, hyvälle terveysruoalle ja ystäville! Leijuin eilen Facebookissa, että ei tarvitse kolmeen aamuun laittaa kelloa soittamaan edes silloin kahdeltatoista, jolloin se pirisee iltavuoroihin mennessä. Koska on vapaapäivä, en tokikaan nukkunut kahteentoista, vaan heräsin pirteänä jo ennen kymmentä! Se pirteys sai mut ylös ulos ja kauppareissulle jo ennen puoltapäivää. Tämä on hyvin harvinaista. Voi siis todeta, että tämä päivä on hyvä. 

Päivän ruuan suhteen missiona oli tyhjentää pakastimen vihannesvarastoja, joita on niin paljon, että sinne ei paljon mitään enää mahdu. Niimpä päätin tehdä pitkästä aikaa kasvissosekeittoa. Kaupasta piti hakea vielä bataatteja, linssejä ja ruokakermaa, mutta muuten tämä edullinen, terveellinen ja maukas ruoka valmistui pakastimen antimien pohjalta. 

Tämän päiväiseen keittoon laitoin:

- ruusukaalia
- parsakaalia
- kukkakaalia
- babyporkkanoita
- tavisporkkanoita
- bataattia (1kg)
- pari desiä punaisia linssejä
- 2dl ruokakermaa
- chiliä
- suolaa ja mustapippuria


Kasvissosekeitto on ihan superhelppo ja melko nopea tehdäkin. Bataatti kiehuu huomattavasti perunaa nopeammin ja muut vihanneksetkin kiehuvat vartissa. Mausteet, ruokakerma ja vähän keitinlientä kyytiin ja sitten vaan sauvasekoittimella soseeksi. Tykkään jättää keiton melko paksuksi, inhoan syödä mitään luirua. NAM!

Iltapäivällä olisi tarkoitus mennä salille tekemään ainakin pyörälenkki ja vähän lihaskuntoa ja illalla Kristelin kanssa leffaan katsomaan 8-pallo. Luin juuri Elävien kirjoihin-kirjan, jonka pohjalta tuo leffa on tehty ja kirja oli ihan mielettömän hyvä! Siksi en asetakaan leffalle suuria odotuksia, kun ei se kuitenkaan yllä kirjan tasolle. Marko Kilven dekkari oli ehkä paras suomalainen rikosromaani, jonka olen lukenut. 

Tässä vielä hymykuva! Rakastan aurinkolaseja!Pus pus!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti