perjantai 28. maaliskuuta 2014

Pätevä pastankorvike

Olen ollut aina kova tyttö syömään pastaa. Viime aikoina olen huomannut, että vaikka olen vaihtanut valkean pastan täysjyvään, turvottaa se silti mua aika paljon ja hidastaa selkeästi painonpudotusta. Apu on löytynyt Shirataki Fettuccinesta, jota tilaan Fitnesstukusta. Kyseessä on lähes kaloriton pastankorvike, joka valmistetaan Aasiassa kasvavan Konjac-kasvin jauhosta eli jamssijuuresta. Se sisältää siis oikeastaan vain vettä ja kuitua, hiilareita tuotteessa ei ole juurikaan. Suutuntuma on hieman "limainen" tavalliseen pastaan verraten, mutta ei juurikaan sitkeä.

"Pasta" on pakattu muovisiin pakettehinin, jossa niitä säilötään suolavedessä. Tuote huuhdellaan ensin kylmässä vedessä (ihan pakollinen, muuten haisee vähän samalle kuin äyriäiset) ja sen jälkeen kuumassa vedessä/keitetään/paistetaan. Itse huuhtelen ensin kylmällä, sitten kuumalla ja lopuksi heitän pannulle muhimaan kastikkeen joukkoon.

Kaikista halvin raaka-aine ei ole kyseessä, mutta ei kalleinkaan. Ostan seuraavalla kerralla ison säästöpaketin kerralla, jolloin hinta tulee vielä edullisemmaksi. Olen kyllä valmis vähän maksamaankin siitä, että olemassa on tuote, joka ei sisällä mitään skeidaa ja toimii tosi hyvin pastankorvikkeena.

Tänään tein jauheliha"pastaa:


Tänään opiskelijakeittiön antimista löytyi pastaan laitettavaksi:

1 pussi Shirataki Fettuccinea
1 pkt jauhelihaa (9,5%)
1 iso sipuli
1 dl punaisia linssejä
1 prk mustapekkamaustettua ruokakermaa (10%) (näitä oli joku aika sitten törkeän halvalla tarjouksessa, kun uusi Crea-sarja lanseerattiin)

Pilko sipulit ja freesaa niitä hetki pannulla ennen jauhelihan lisäämistä. Paista normaalisti. Jauhelihan kypsyessä valuta "pasta" ja huuhtele linssit. Jauhelihan kypsyttyä lisää pannulle ruokakerma + linssit + pasta. Anna porista rauhassa noin 10 minuuttia ja ääntä kohti!

Helppoa ja niin hyvää, että koko ajan tekee mieli käydä napsimassa hellalta. ;) Suosittelen siis salaattia kylkeen, jotta annoskoko pysyy kohtuullisena.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti