sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Juoksukoulu

Huomenna se alkaa! On pitänyt aloittaa se jo monta viikkoa, mutta joka maanantai on ollut joku parempi tai huonompi tekosyy ilmassa, ettei ensimmäiselle lenkille ole voinut lähteä. Milloin se on ollut huono sää, milloin huono olo. Huomenna ei kuitenkaan pitäisi mummoja sataa taivaalta ja lapsiviikonlopusta (kummipoika kyläili mun luona) johtuen fyysinen olokin on ihan ok. :D

Kyseessä on Porin Vapaa-aikaviraston kehittämä juoksuohjelma, jonka mukaan 11 viikon kuluttua pitäisi pystyä juoksemaan 10 kilometriä. Tällaisen ylipainoisen kohdalla se todennäköisesti ei tule toteutumaan, etenkin kuin mun ongelma on ennemminkin juoksusta aiheutuvat kivut kuin huono kunto (vaikkei toki sekään mitään priimaluokkaa ole). Henkilökohtaisena tavoitteenani on siis yleisesti kohottaa kuntoa, vauhdittaa painonpudotusta ja saada parempi olo. Nuo lenkit alkavat ihan rapakuntotasolta, joten kovaan rääkkiin ei heti joudu. Lisäksi aion noudattaa veljeni vinkkiä ja juoksen alkuun lähes paikallaan, mutta sen määrätyn ajan. Tiedän kyllä kokemuksesta, että jos lähtee liian rehvakkaasti liikkeelle, on juoksutulos tod näk. jotain 50 ja 100 metrin väliltä.

Mua tullaan siis lähipäivinä bongaamaan ainakin tuosta viereisestä Kalevanpuistosta. :D Matkojen kasvaessa taidan siirtyä Isomäen lenkkipoluille.

Wish me luck!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti