torstai 19. kesäkuuta 2014

Tabata-treenit

Eilen oli kolmas neljästä PT-treenistä. Päätettiin, että tehdään salitreenin sijaan tabata-treeni. Harjoitusmuoto juontaa juurensa Japanista ja perustuu intervalleihin. Tehtiin kuutta eri liikettä kutakin kahdeksan 20 sekunnin sarjaa, väleissä 10 sekunnin tauot. Kuulosti alkuun törkeän rankalta, mutta ihmeen kaupalla selvisin!!

1. Steppilaudalle hyppy

Puolessa välissä sarjoja alkoi syke olla jo todella korkealla! Käsillä vauhtia hyppyyn ja askeltaen alas. 

2. Maastaveto 

Painoja oli tangon päissä kummassakin viisi kiloa. Tuntuu vähältä, mutta sarjoja oli kuitenkin niin monta, että kyllä alkoi totisesti alaselässä tuntua, kun oli painanut noita 8 x 20 sekuntia...

3. Lankku

Tätä mä oikeasti pelkäsin! Miten voisin pysyä lankussa noin pitkään! Mutta mä JUMALAUTA TEIN SEN!! Kyllä huomaa, että treeni alkaa jo tuottaa tulosta, pari kuukautta sitten olisin varmaan itkenyt jo toisen sarjan kohdalla. 

4. Painonsiirto puolelta toiselle paino sylissä

Ideana on siirtää painoa vuorotellen puolelta toiselle ja "ponkaista" sieltä takaisin alkuasentoon. Tämä oli kaikista liikkeistä lempparini ja se tuntuikin kaikista mukavimmalta ja kevyimmältä. :D

5. Etunojapunnerrukset

Tässä vaiheessa hiki valui jo solkenaan jumppamatolle otsalta..

6. Vatsarutistukset

Sitten oli kaikkensa antanut olo!!!

Tabata-tyyppinen treeni sopi mulle todella hyvin ja se tuntui huipputehokkaalta! Voin lämpimästi suositella kaikille!

Sain traineriltä palautetta, että olen kuulemma "ihana treenattava", kun teen sarjat niin tarkkaan ja tunnollisesti. Lisäksi kuulemma tekniikat ovat erinomaisia, on kannattanut harrastaa aina jollain tasolla liikuntaa. :) Hankin muuten kotiin 8 kg:n kahvakuulan ja aion sillä treenailla nyt Juhannuksen aikana salin ollessa kiinni. Tätä samaa tekniikkaa voi soveltaa kahvakuulalla harjoitteluun ja saa hyvin tehoja irti! Painonsiirtoihinkin kuula sopii erinomaisesti. 

Oikein mukavaa Juhannusta kaikille! Mä teen töitä ja treenaan kuulalla, mutta lauantaina lämmitän itselleni ja ystäville saunan ja saatan nauttia myös muutaman oluen ja lasin viiniä. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti