Tulin siihen tulokseen, että kiireisiin päiviin Pirkan kasvispihvit ovat ihan hyvä eines. Niissä on montaa eri vihannesta ja peruna tulee vasta inchin puolivälissä. Toki lisäaineitakin on lisätty, mutta on niitä huonompiakin vaihtoehtoja. Kahdessa pihvissä on kaloreita reilu 100, joten kevyttä tavaraa ovat.
Ravintosisältö | / 100 g |
---|---|
Energiaa | 446 kJ (106 kcal) |
Proteiinia | 6.4 g |
Hiilihydraatteja | 10.0 g |
Rasvaa | 4.5 g |
Kuitua | 2.9 g |
Natriumia | 0.40 g |
Ravintosisältökin on minusta varsin kohdallaan, kun hiilareita ei ole tuon enempää ja paketin tarkempi tutkiskelu osoittaa, että rasvasta vain 0,2g on tyydyttynyttä rasvaa.
Jos näitä verrataan työmäärään, rakenteen hankaluuteen ja kaikkien ainesosien hintaan, tämä on mielestäni hyvä valinta arkipöytään silloin tällöin. Tulipa puolustuspuhe einekselle, mutta niitä kokonaisuutena vähän liikaa parjataan, kun sieltä löytyy näitä terveellisempiäkin vaihtoehtoja.
Pihvien kanssa nautin bataattiranskalaisia, uunitomaattia ja chilikermaviilidippiä.
Bataattiranskalaiset
1 iso bataatti
Oliiviöljyä (itse käytin sitruunaista, tuli kiva aromi)
Merisuolaa
Kuori bataatti ja leikkaa tikuiksi. Laita ne kulhoon, jonne lorautat öljyä ja rouhit suolaa. Sekoita. Paistetaan uunissa n. 20-30 minuuttia 200 asteessa riippuen uunin tehokkuudesta.
Puolikkaat tomaatit työnsin uuniin sellaisenaan ranejen kanssa.
Chilikermaviilidippi
1 prk kermaviiliä (itse käytin kevytversiota)
Chilijauhetta
Paprikajauhetta
Pippuria myllystä
Suolaa
Kaikki sekaisin.
Nauti!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti