perjantai 23. toukokuuta 2014

Potkua purkista

Olen kyllä ollut jo pitkään tietoinen vihreän teen nesteenpoistovaikutuksista, mutta koska tee ei itsessäänkään kuulu lemppareihini ja vihreänä se on vielä enemmän kissanpissan makuista, on homma jäänyt. Muutama päivä sitten sain sähköpostiin mainoksen vihreä tee-kapseleista. Koska mainoksen orja olen, klikkasin toki linkkiä.


IronMaxxin Green Tea on piristävä painonpudotusvalmiste voimakkaita antioksidantteja sisältävästä vihreästä teestä!
  • Orgaaninen lähde piristävällä kofeiinille.
  • Sisältää antioksidatiivisia polyfenoleja.
Vihreä tee on raaka-aine, joka ilmentää vitaliteettia, terveyttä ja pitkää elämää. Kasvin elinvoimaiset ominaisuudet löydettiin jo 5000 vuotta sitten sen aikaisessa Kiinassa. Jo tuolloin huomattiin, että vihreän teen säännöllinen nauttiminen ehkäisee väsymystä ja parantaa keskittymiskykyä.
Green Tean sisältämä vihreä tee -uute sisältää runsaasti bioaktiivisia, fytokemiallisia polyfenoleja ja kofeiinia.
Annostus: Ota 1-3 kapselia päivittäin noin 30 minuuttia ennen ruokailua tai fyysistä aktiviteettia. (fitnesstukku.fi)

Pikainen googlaus toi vain tyytyväisiä käyttäjäkokemuksia, joten päätin kokeilla, kun kaksi purkkia sai yhden hinnalla. Äsken otin ensimmäisen kapselin, raportoin kyllä, jos huomaan jotain edistystä. :)
Lisäksi tilasin magnesiumia. Tiistain PT-treenistä meni kroppa aivan jumiin, joten magnesiumlisä oli todellakin tarpeen. Ohjelmasta lisää myöhemmin, mutta voin jo tässä vaiheessa sanoa, että kovilla mennään. Se rakennettiin isoille lihasryhmille isoilla painoilla 4 x 10 sarjoilla, jotta saataisiin maksimaalisesti energiaa palamaan. Siitä seuraavassa postauksessa! 

tiistai 20. toukokuuta 2014

Kokovartaloselfie

Tässäpä tulee nyt kuva koko vartalosta treenivaatteissa ilman sarvia ja hampaita. Jalat on levällään, jotta reisien koko näkyy oikein. Yllätys kun ei ole, että reidet hinkkaa vieläkin ihan reippaasti yhteen. Tätä voi sitten taas verrata seuraavaan selfieen.


On muuten kiva, kun sää antaa myöden taas noille lyhyemmille treenihousuille. Tykkään vaihtaa vaatteet jo kotona päälle ja näillä on kesäaikaan hyvä hilpaista fillarilla suoraan. Reebokin housut ovat, tukevat myös keskivartaloa korkean vyötärön avulla.

Tässä vielä eilisten uintitekniikkatreenien luvut:


Nyt ekoihin PT-treeneihin! :)

sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Uintitekniikkakurssilla

Luin vuodenvaihteen jälkeen Rapakunnossa-blogista Porin Uimahallilla järjestettävästä uintitekniikkakurssista ja kiinnostukseni kohosi heti. Olen aina ollut mielestäni ihan hyvä uimari, mutta tekniikoita olisi syytä kerrata, jotta saisin treenistä enemmän irti. Unohdin asian kuitenkin muutamaksi kuukaudeksi, jonka jälkeen aloin tosissani googlailemaan, että miten tuollaiselle kurssille olisi mahdollista osallistua.

Netistä löysin helposti tarvittavat tiedot. Kursseja järjestettäisiin noin kerran kuussa, yhden peruskurssin kesto on 2 x 2h ja toukokuussa järjestetään jatkokurssi, joka on yhden kaksituntisen mittainen. Kurssin hinta yllätti positiivisesti, peruskurssi 15 euroa ja jatkokurssi 7,5 euroa. Ei paha! Laitoin sitten sähköpostia menemään ja varasin itselleni paikan toukokuun perus -ja jatkokurssille.

Multa jäi sairastelun takia eka osa peruskurssista väliin, mutta ohjaaja toivotti mut lämpimästi tervetulleeksi kakkososaan kuitenkin.

Ilman näitä kavereita hommasta ei olisi tullut mitään. 

Jännitti vähän mennä paikalle, koska kaikki muut olivat jo olleet sillä ekalla kerralla ja tutustuneet ohjaajaan, toisiinsa ja harjoitelleetkin. En kuitenkaan antanut sen häiritä, vaan kahviossa kokoontumisen jälkeen vaihdettiin nopeasti uikkarit päälle ja pulahdettiin altaaseen. Aluksi valittiin itselle sopivat räpylät. Suosittelen lämpimästi valitsemaan reilusti normikokoa isommat, mulla ainakin puristi ihan törkeesti normikoko ja vaihdoin johonkin 43:siin. Onneksi mulle on sekä krooli että selkä lajeina tuttuja, joten pääsin hyvin mukaan harjoituksiin, vaikka eka kerta jäikin välistä. Aluksi lämmiteltiin lautojen avulla kiertämällä 25 metrin allasta potkien samalla vimmatisti kroolipotkua, sitten kerrattiin tekniikkaa. Sain palautetta "kauniista kroolista" ja olin ihmeissäni, että miten se kulkikaan niin hyvin. 

Päivän pääaihe oli kuitenkin rintauinti, joka olikin mulle se haastavin. Olen aina uinut "rintaa" kuten sammakkoa, mutta sukeltamalla vedoissa pinnan alle.. eli ihan päin persettä. Lisäksi potku on ollut täysin pielessä; se olikin päälimmäinen syyni hakeutua tuolle kurssille, kun sain väärällä potkulla aiemmin selkäni kipeäksi. Tekniikkaa treenattiin erilaisten apuvälineiden avulla ja lopputulema oli se, että toinen ohjaajista antoi mulle erityismaininnan kaikkien kuullen! Olin huippuylpeä itsestäni, kerrankin olin liikunnan saralla onnistunut oikein kehujen arvoisesti! :D Samainen ohjaaja kehotti mua myöhemmin liittymään Masters-uimareihin. Sanomattakin selvää, että huippufiilis jäi!

Tällaiset saatiin vielä kotiinviemisiksi.


Kurssilla oli tosi kivaa ja odotan jo kovasti huomista jatkokurssia! Siellä kerrataan taas nuo tekniikat, opetellaan volttikäännös ja ehkä vähän kisaillaankin. :) 

Maauimala aukeaa parin viikon päästä ja aion hommata rannekkeen sinnekkin. Saa yhdistettyä kunnolla auringonoton ja liikunnan. Tästä tulee mieletön kesä!

perjantai 16. toukokuuta 2014

K niin kuin kompressio

Mulla on aina juoksulenkkien suurin ongelma ollut pohkeiden meneminen totaalisesti maitohapoille ja sen jälkeen olen hädin tuskin pystynyt kävelemään. Kuntoa kyllä riittäisi, mutta kipu on vaan niin kova ja pohkeet tuntuvat painavan monta tonnia. Voin kertoa, että se syö juoksuintoa aikalailla.

Kaverini Ville suositteli mulle kompressiosäärystimiä, joista pitäisi oikeasti olla hyötyä juurikin tähän vaivaan. TopSportissa haahuillessani silmään osui pari lenkkareiden nauhoihin sointuvia keltaisia sukkia. Lady Linen jäsenenä tiesin hinnasta tippuvan 15% pois, joten 22 e ei tuntunut kovin isolta sijoitukselta, varsinkin, jos tuotteesta olisi oikeasti apua.


Säärystimet valitaan pohkeen ympärysmitan perusteella. Itselläni on tällä hetkellä 38 sentin pohje, joten valitsin L -koon.


Miten ne sitten toimi?

En tiedä oliko lumevaikutusta osittain vai ei, mutta kyllä jalat tuntuivat kevyemmiltä! Toki paino varmasti vaikuttaa asiaan osaltaan, mutta nämä ovat kyllä ihan oikeasti avuksi painon putoamista ja jalkojen tottumista odotellessa. Hyvä ostos! :)

Ps, paino enää 800 grammaa siitä 10 kilosta, pian ollaan voiton puolella!

torstai 15. toukokuuta 2014

Motivaatioruiske

Kävin tänään tekemässä uuden sopparin Lady Linella. Opiskelijajäsenyyteni loppuu tämän kuun loppuun, mutta nyt sain uuden opiskelijan jatkosopparin, jossa kesäkuukaudet tulevat ilmaiseksi ja elokuusta lähtien saan vuoden sopparin kahden vuoden hinnalla eli n. 60e/kk. Kohtuullista.

Mua on aina kiinnostanut personal trainer-paketit ja nyt sain samalla siihenkin oivan tilaisuuden. Kamppiksen johdosta sain neljä pt-kertaa hintaan 149e ja siihen sisältyy uusi kuntosaliohjelma ja kehinkoostumusmittaus. Ekalla kerralla mittaillaan, tehdään uutta ohjelmaa jne samoin kuin tokalla kerralla ja kaksi muuta kertaa saan ilmeisesti itse päättää, että minkä tyylistä treeniä haluan, että pt mun kanssa tekee. Motivaatio kun on ollut kadoksissa viime aikoina, niin uskon että tämä on juuri se tarvitsemani motivaatioruiske! Sovittiin jo eka tapaaminen ja sen kesto on yli tunnin, joten uskon kyllä saavani rahoille vastinetta. Lisäksi taloudellisesti se sopi hyvin, kun sovittiin, että voin maksaa tuon kesä -ja heinäkuussa kahdessa osassa. Kun normimaksua ei mene ollenkaan, ei kustannus ole ollenkaan paha! :)

Pakko sanoa, että jo tämä tieto pt-paketista motivoi jo eteenpäin ja olen todella innoissani tällä hetkellä! Olisipa sairausloma jo ohi (no huomenna se on, jos ei tästä enää pahene) ja pääsen taas liikkumaan!

**

Seuraava postaus koskee kompressiosäärystimiä, jotka kävin viimein hankkimassa. ;)

keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Parhaat lenkkarit

Ostin jokin aika sitten uudet lenkkarit. On tullut kokeiltua monia eri valmistajia, mutta nyt tuntuu, että olen löytänyt itselleni sopivat! Jännä sinänsä, mutta nämä ovat halvimmat kaikista, mitä olen ikinä kokeillut. Lesti on vaan tarpeeksi leveä ja iskunvaimennusta löytyy tarpeeksi, jotta ne täyttävät vaativien jalkojeni ehdot.


Lenkkarit ovat Ellos Sport-mallistoa ja maksoivat muistaakseni huimat 30 euroa. Näistä jalkani kuitenkin tykkäävät ja toivon, että ainakin tämn kesän kestävät! Ovat myöskin iloanä silmälle, tykkään noista väreistä. :)


tiistai 13. toukokuuta 2014

Nyt se loppui, koulu siis!

Koulu on viimein ohi tältä keväältä, samoin aikamoinen juhlaputki. Nyt olen flunssan takia sairauslomalla, mutta pian pääsen kunnolla taas tositoimiin, kunhan tästä parannun! Paino on pudonnut sen verran, että voin taas hyvin mielin rastia -7,5kg:n palikan. Liikuntaa on tullut pyöräilyn muodossa joka päivä ainakin vähän, joten uskon sen olevan tärkeä pilari siinä, että paino ei pääse kovasti nousemaan, vaikka vähän välillä lipsuisi.

Muitakin muutoksia on tapahtunut. Värjäsin tukkani punaiseksi kesän kunniaksi. Se olkoon osittainen muutosta kuvaava statement. Säänkin pitäisi viikonloppuna muuttua kesäisemmäksi, lähes 20c pitäisi olla ainakin sunnuntaina.

Tässä kuvaa viime viikon perjantailta, joka oli synkkä sadepäivä, jolloin ei pahemmin naurattanut. Onneksi uusi tukka ja punaiset saappaat vähän piristivät!


Yritän lisätä tuohon sivupalkkiin blogin oman Instagram-tilin pyörimään, jos osaan! :) Liikunta -ja hyvinvointiaiheiset kuvat löytyy sieltä @embula_wellness. Saa seurata vapaasti!

Nyt lupaan päivittää aktiivisemmin, kun pitäisi aikaa olla taas niinkuin normaaleilla ihmisillä.