keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Ihana talvipäivä

Tässä vaiheessa talvi tarjoilee parastaan; se on loppumassa! Aurinko on tullut taas esiin avaruuden syövereistä ja se alkaa jo pikkuhiljaa lämmittääkin!

Mulla on nyt kolme vapaapäivää putkeen. Aion omistaa ne liikunnalle, hyvälle terveysruoalle ja ystäville! Leijuin eilen Facebookissa, että ei tarvitse kolmeen aamuun laittaa kelloa soittamaan edes silloin kahdeltatoista, jolloin se pirisee iltavuoroihin mennessä. Koska on vapaapäivä, en tokikaan nukkunut kahteentoista, vaan heräsin pirteänä jo ennen kymmentä! Se pirteys sai mut ylös ulos ja kauppareissulle jo ennen puoltapäivää. Tämä on hyvin harvinaista. Voi siis todeta, että tämä päivä on hyvä. 

Päivän ruuan suhteen missiona oli tyhjentää pakastimen vihannesvarastoja, joita on niin paljon, että sinne ei paljon mitään enää mahdu. Niimpä päätin tehdä pitkästä aikaa kasvissosekeittoa. Kaupasta piti hakea vielä bataatteja, linssejä ja ruokakermaa, mutta muuten tämä edullinen, terveellinen ja maukas ruoka valmistui pakastimen antimien pohjalta. 

Tämän päiväiseen keittoon laitoin:

- ruusukaalia
- parsakaalia
- kukkakaalia
- babyporkkanoita
- tavisporkkanoita
- bataattia (1kg)
- pari desiä punaisia linssejä
- 2dl ruokakermaa
- chiliä
- suolaa ja mustapippuria


Kasvissosekeitto on ihan superhelppo ja melko nopea tehdäkin. Bataatti kiehuu huomattavasti perunaa nopeammin ja muut vihanneksetkin kiehuvat vartissa. Mausteet, ruokakerma ja vähän keitinlientä kyytiin ja sitten vaan sauvasekoittimella soseeksi. Tykkään jättää keiton melko paksuksi, inhoan syödä mitään luirua. NAM!

Iltapäivällä olisi tarkoitus mennä salille tekemään ainakin pyörälenkki ja vähän lihaskuntoa ja illalla Kristelin kanssa leffaan katsomaan 8-pallo. Luin juuri Elävien kirjoihin-kirjan, jonka pohjalta tuo leffa on tehty ja kirja oli ihan mielettömän hyvä! Siksi en asetakaan leffalle suuria odotuksia, kun ei se kuitenkaan yllä kirjan tasolle. Marko Kilven dekkari oli ehkä paras suomalainen rikosromaani, jonka olen lukenut. 

Tässä vielä hymykuva! Rakastan aurinkolaseja!



Pus pus!

tiistai 26. helmikuuta 2013

Kevyempi quesadilla

Meksikolainen ruoka - my love.

Tässä muunnelmani ihanista quesadilloista.


Tarvitset:

Täysjyvätortillalättyjä
Broileria (marinoimaton)
3 paprikaa (itse tykkään käyttää yhden punaisen, yhden keltaisen ja yhden vihreän)
Chiliä
Juustoraastetta (10% rasvaa, esim Arlan Kadett 10%)
Mausteet broilerille

Lisäkkeinä käytin tällä kertaa rucolaa ja tuoresalsaa (tomaatti, sipuli, korianteri).

Paista broilerit ja mausta makusi mukaan. Pilko paprikat ja chilit. Kokoa paistinpannulle tortillalätyn _toisen puolen_ vähän juustoraastetta, broileria ja paprikachiliä. Lisää päälle vähän lisää juustoraastetta "liimaksi" ja anna juuston sulaa. Käännä lätyn toinen puolikas päälle ja käännä koko systeemi ympäri ja paista hetki toiselta puolelta.

NAM!

Näitä nyt ei ihan joka päivä voi vedellä, mutta oiva herkku ja toimii hyvin myös pizzan korvikkeena. :)

lauantai 9. helmikuuta 2013

'Miten terveellinen voi olla näin hyvää'-tortillat

Kannattipa nähdä hiukan tavallista enemmän vaivaa tämän päivän safkan eteen! Tuloksena oli törkeen hyviä tortilloita. Päätin olla laittamatta uuden terveellisemmän elämän nimissä niihin mitään varsinaista kastiketta ja eivät ne kyllä sellaista kaivanneetkaan.


Tortillalätyn päälle tulee salsan, rucolan, jauhelihan ja parmesanlastujen lisäksi kaksi erilaista lisuketta; paprikasipulipaistosta ja guacamolea.

Tarvitset:

täysjyvätortillalättyjä (Rainbown toimivat hyvin!)
naudan paistijauhelihaa
rucolaa
1 ison keltasipulin
1 ison punasipulin
6 tomaattia
1 punaisen paprikan
2 avokadoa
2 limeä
1 punainen chili
salsaa
öljyä
parmesania
suolaa
mustapippuria
(maustepippuria)

1. Poista avokadojen kivet ja muussaa hedelmälihat kulhossa. Purista päälle limemehut ja sekoita. Jätä maustumaan.
2. Pilko kaikki muut vihannekset paitsi rucola ja tomaatit.
3. Paista keltasipulit ja paprikat pannulla tilkassa öljyä.
4. Paista jauhelihat ja mausta hyvin. Itse tykkään käyttää maustepippuria jauhelihan maustamiseen, tuo mieleen mummun lihapullat!
5. Halkaise tomaatit ja koverra siemenosat pois. Pilko jäljelle jääneet osat. Sekoita keskenään punasipulit, tomaatit, chilit ja avocadot. Mausta seos suolalla ja pippurilla. = quacamole valmis
6. Lämmitä tortillalätty mikrossa ja "voitele" salsalla. Lisää muut täytteet ja nauti!


                                        Lähikuvaa gucamolesta

En kertakaikkiaan voi uskoa, että näin terveellinen ruoka oli niin maukasta! Oli ihan pakko syödä toinenkin, kun oli vaan niiiiin hyvää! :-*



Välineurheilua

Johanna leikillään kutsuu mua välineurheilijaksi, kun mulla on sykemittarit, käsivarsikännykkäpussit ja kaikki. Mun mielestä ne ovat kaikki hyödyllisiä, motivoivia ja mieltä parantavia. Eilen sitten päätin siirtyä välineurheilussa seuraavalle tasolle ja ostaa proteiinijauheen ja rasvanpolttokapseleiden kaveriksi vähän muitakin lisäravinteita.



Urheilujuomajauhe on tuttua jo kotikodin keittiöstä, jossa veli on noita väsäillyt teini-iästä lähtien. Ajatus tähän lähti pitkistä pyörälenkeistä, joiden aikana välillä tuntuu, että vesi ei ihan riitä. Otan tämän testiin ja katson, että miten hyvin 20 kilomerin lenkki sujuu pienellä lisäboostilla.

Toinen hankinta oli makeanhimoon proteiinipatukoita. Testasin tuollaiset eilen kaksissa eri olosuhteissa; puhtaaseen makeanhimoon ja sitten ihan aterian korvaajana, kun nälkä oli ehtinyt jo kasvaa. Molemmat toimivat mainiosti! Illalla siitä oikeasti lähti ihan nälkäkin, sisältää se kuitenkin 15g proteiinia. En toki mitenkään nälkääni aio noita alkaa syömään, mutta tietää jatkossa, että varmuuden vuoksi tuollaisia on helppo kantaa mukana, jos sattuu syömisväli venähtämään pitkäksi.

Vaa'alla on muuten tapahtunut muutosta! Alle kahdessa viikossa (28.1. alkaen) on paino pudonnut 2,9 kiloa! Kyse on nyt siis omasta vaa'asta, joka näyttää ilmeisesti hieman liikaa, mutta kuitenkin. JES! Huomaa kyllä, miten säännöllisyys on kaiken a ja o sekä liikunnassa, että syömisissä!

Mun piti tänään mennä sinne teemapäivään, mutta Johanna perui eilen ja mä sain jostain syystä (taas) yöllä vasta kahden jälkeen unta (olen edelleen tipattomalla) ja peruin siinä sitten tälle päivälle varatut tunnit, kun ajattelin, etten varmasti jaksa nousta näillä tunneilla riittävän ajoissa ylös. Nyt kun lumiaura herätti mut joka tapauksessa, niin eihän tunteja tietenkään enää saa varattua.. -.- No, säästä riippuen teen tänään joko pitkän kävelylenkin tai menen pyöräilemään salille. Kattoo nyt. :)

Fiilis kyllä lähentelee taas tätä :D :

Mahou no shirukuhatto

perjantai 8. helmikuuta 2013

Koukussa

Nyt musta tuntuu, että alan olla jäänyt koukkuun tuohon liikuntaan. Yksi suurimmista vaikuttajista siihen taitaa kyllä olla sykemittari, joka on aivan uskomaton motivaattori! Tein eilen 20 kilometrin crosscountry-lenkin työpäivän päälle ja siinä kyllä saivat päivän ärsytykset kyytiä! Sen jälkeen olo oli niin upea, että taidampa ottaa tänään uusiksi!


Huomenna Elixiassa on teemapäivä, jossa mm. minimessut, erikoisohjelma jne. Mennään sinne Johannan kanssa ja tarkoitus olisi tunneista mennä ainakin keskivartalotreeni Shapeen ja myöhemmin venyttelyyn. Päivän kruunaa taas pulahdus avantoon! Jei, can't wait!

sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Pekonikanaa!

Mulla on pitkään ollut ongelma, että olen onnistunut saamaan broilerit joko liian kuiviksi tai sitten ne on jääneet raaoiksi. Vastaus kaikkiin ongelmiin on kyllä pekoni. Ensin kiertää pekonia broilerin fileen ympärille, paistaa pannulla hetken molemmilta puolilta ja kypsentää uunissa noin vajaa puoli tuntia. Ai että tulee mehukasta! <3


Kaverina broiskuilla on Rainbown uunijuureksia. Sikahelppoa: pussi auki, sisältö öljyttyyn vuokaan ja ei kun uuniin. Ne ovat valmiiksi yrteillä maustettuja (timjamia tuntuu olevan ainakin reippaasti). Pussista löytyy porkkanaa, palsternakkaa, lanttua ja punasipulia. 

Tilipäivä on ensi viikon perjantaina ja tämä kauppareissu ei rasittanut kukkaroakaan: 600g broilerin ohutfileitä, paketti pekonia, pussillinen uunijuureksia, 2 purkkia rahkaa ja 4 pilttiä maksoivat yhteensä melkein tasan 10 euroa. Näillä mennään kevyesti keskiviikkoon. :)

lauantai 2. helmikuuta 2013

Minä onnistuin!

Eilen oli ihana päivä. Koko päivä oli yhtä hyvän mielen ilotulitusta.

Aamu alkoi sängyssä loikoilemisella ja telkkarin katselulla. Puolen päivän aikaan menin tapaamaan ystävääni Kristeliä lounastreffeille Fontanaan, jossa on mielestäni Turun keskustan yksi monipuolisimmista lounaspöydistä. Tarjolla oli listan mukaan pariloitua possua, kermaperunoita, timjamiporkkanoita, falafelpullia pestossa, runsas salaattipöytä ja jälkkäriksi brownieita ja mansikkacoulista.

Salaattipöydästä onnistuin kokoamaan mielestäni tosi järkevän annoksen aloittaen salaatilla, johon lisäsin proteiiniksi broileria ja fetaa. Lisäksi monipuolisesti vihanneksia. Marinoituun punasipuliin oli myös pakko kajota hieman, se on vaan niiiiin hyvää! Pieniä falafeleja otin neljä kappaletta, kermaperunoita lähinnä maistiksi ja possua yhden siivun (jota en juurikaan syönyt, oli päässyt vähän turhan kuivaksi tällä kertaa). Kastikkeita annostelin mielestäni hyvinkin kohtuullisesti. Jälkkäriäkin otin, mutta entisen jäätävän kulhollisen sijaan tyydyin kahteen pieneen palaan ja loraukseen löysää mansikkahilloa. Olo oli aterian jälkeen kylläinen, mutta ei ähky. Onnistuminen numero yksi.

Ruoan jälkeen hyvästelin Kristelin ja lähdin tapaamaan Johannaa. Kierreltiin kaupoissa hetki, että ruoka ehti kunnolla laskea ja sitten siirryttiin Elixiaan. Ajattelin ensin, että ei tule treeneistä mitään, kun syömisestä oli niin vähän aikaa, mutta treeni kulki paremmin kuin koskaan tämän projektin aikana. Valitsin pyörässä ohjelmaksi crosscountryn, joka on melko haastava sisäpyöräilytreeni. Vastustasot vaihtelevat välillä 1-18.
Treenissä saa välillä kyllä kunnolla painaa ja puhaltaa, ja hikipisaroita tippuu nenän päästä. Olin täysin yllättynyt saavutuksestani: Poljin noilla vastuksilla 11 kilometriä 30 minuutissa! Olin aivan ällikällä lyöty, tavoite oli päästä vain maaliin asti. Aloin jo miettiä, että jos melkein satakiloisena pääsen tuohon, niin mihin onkaan mahdollista päästä esim 30 kiloa kevyempänä... :) Pyöräilyn jälkeen tein monipuolisesti lihaskuntoa Rocky IV-soundtrackin tahtiin ja tässä kalorinpolttotulos:



JEEEE! Onnistuminen numero 2. 

Treenien jälkeen siirryttiin Uittamon uimarannalle avantouintiin. Ai että se tekee hyvää tuollaisen rankan treenin jälkeen! Tuolla saunassa on ihanat, kosteat löylyt ja muutenkin hyvä tunnelma. Se on suuri sekasauna ja yleensä täynnä varttuneempaa porukkaa + vaihtareita. (Juuri eilen ihmeteltiin tuota, että miten vaihtarit ovat niin sankoin joukoin löytäneet paikan :) ) Veteen pääsee neljästä eri kohtaa ja pisteet ovat sen verran lähekkäin, että uiminen viereiselle pisteelle on ihan normaalille ihmisellekin mahdollista. Toinen villasukka meni hukkaan, mutta muuten tämäkin oli onnistunut etappi.

Illan viimeinen koitos oli mennä Johannan seuraksi baariin. Punaviinipiru meinasi kiusata hiukan, mutta pysyn tiukkana! Kolme tuntia istuin siellä (ihmee hyvin jopa viihtyen) Pepsi Maxin voimalla. Onnistuminen numero 3.

Tästä on hyvä jatkaa taas eteenpäin!